MITTE MINGISUGUST HALASTUST Hiina sõjaväe kindral nõudis sügavalt juurdunud korruptsiooni kõrvaldamist

Postimees
Copy
Hiina president Xi Jinping ja Hiina sõjaväe keskkomisjoni aseesimees kindral He Weidong kohtumas relvajõudude kõrgemate ohvitseridega Guangxi Tšuangi autonoomses piirkonnas 15. detsembril 2023. aastal.
Hiina president Xi Jinping ja Hiina sõjaväe keskkomisjoni aseesimees kindral He Weidong kohtumas relvajõudude kõrgemate ohvitseridega Guangxi Tšuangi autonoomses piirkonnas 15. detsembril 2023. aastal. Foto: Li Gang / Xinhua / EPA / Scanpix

Hiina sõjaväge on tabanud vallandamiste laine, mida on meedias laialdaselt seostatud korruptsiooniga. Sõjaväe korruptsiooniprobleemide tõsidust näitab ka Hiina sõjaväe keskkomisjoni aseesimehe kindral He Weidongi eilne üleskutse, millega ta nõudis sügavalt juurdunud väärkäitumise kõrvaldamist ning paremat distsipliini ja järelevalvet kõrgete sõjaväeametnike üle.  

«[Me peame] alati kinni pidama rangest toonist ning kasutama rangemaid standardeid, et kontrollida väheseid võtmeisikuid, ja näitama otsustavust jõuda pikaajaliste probleemide tuumani,» vahendab South China Morning Post He Weidongi sõnu eile toimunud komisjoni iga-aastasel kohtumisel.

Hiina on sel nädalal suurendanud oma korruptsioonivastast retoorikat ning president Xi Jinping hoiatas, et korruptsioonivastases kampaanias ei halastata, vahendab Bloomberg. Sõjavägi on olnud Xi jaoks, kes on kulutanud miljardeid dollareid sõjaväe moderniseerimisele, eriline murekoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles