ÜLEVAADE Iowa eelvalimised eraldavad terad sõkaldest

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Iowa eelvalimised toimusid äärmusliku külma ja lumetormide tingimustes. Kuni 30-kraadise pakasega päev võis olla Ühendriikide presidendivalimiste ajaloo külmim.
Iowa eelvalimised toimusid äärmusliku külma ja lumetormide tingimustes. Kuni 30-kraadise pakasega päev võis olla Ühendriikide presidendivalimiste ajaloo külmim. Foto: Jim Watson/AFP/Scanpix

Eile Ameerika Ühendriikide presidendivalimistele avalöögi andnud Iowa eelvalimised annavad esimese märgi selle kohta, kellel Vabariikliku Partei kandidaatidest on lootust nominatsioonile ja kellel on aeg kampaania kokku pakkida.

Kuni 30-kraadise pakasega läksid vabariiklaste valijad valimiskastide juurde, et öelda oma sõna, keda nad sooviksid näha erakonna presidendikandidaadina 5. novembri valimistel. Enne suurt vastasseisu tuleb kandidaatidel läbida igas osariigis parteihääletuste eelvoor, millest esimene toimub Kesk-Lääne põllumajandussüdames Iowas.

Kuigi Iowas ei ole alates 2000. aastast võitnud kandidaat, kes saab lõpuks vabariiklaste nominatsiooni, on sel aastal kindel favoriit Donald Trump, kes kutsus pühapäeval kampaaniaüritusel Indianola linnas oma toetajaid valimiskastide juurde tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles