ÜLEVAADE Macron tahab kohustuslikku koolivormi ja rohkem teatriõpet

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Macroni uue valitsuse peaminister Gabriel Attal ning haridus- ja spordiminister Amélie Oudéa-Castéra, kes peavad hakkama reforme ellu viima, kohtusid eelmisel nädalal Pariisi Saint-Exupery keskkooli õpilastega.
Macroni uue valitsuse peaminister Gabriel Attal ning haridus- ja spordiminister Amélie Oudéa-Castéra, kes peavad hakkama reforme ellu viima, kohtusid eelmisel nädalal Pariisi Saint-Exupery keskkooli õpilastega. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/Scanpix

Teisipäeval astus Prantsusmaa president Emmanuel Macron oma presidendipalees era­korraliselt ligi saja aja­kirjaniku ette, et tutvustada vast­värskendatud valitsuse uut kurssi.

Üks keskseid reforme, mille Macron oma teise ametiaja allesjäänud kolme ja poolde aastasse kavandas, puudutab Prantsusmaa haridussüsteemi. Plaan on vähendada ebavõrdsust ja kasvatada lojaalsust riigile.

«Ehitame tugevama ja õiglasema Prantsusmaa,» lubas Macron, selgitades ideid, kuidas parandada noorte vastutustunnet ja pühkida nende peast radikaalseid mõtteid. Macron rääkis noorte ilmakodanike ümberrelvastamisest, vahendas rahvusvaheline meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles