ÜLEVAADE Alternatiiv Saksamaale poliitikud osalesid sisserändajate massiküüditamise plaanimisel (7)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Naine plakatitega «Me oleme ka rahvas» ja «Mitte kunagi enam» teisipäeval Kölnis korraldatud AfD-vastasel protestil.
Naine plakatitega «Me oleme ka rahvas» ja «Mitte kunagi enam» teisipäeval Kölnis korraldatud AfD-vastasel protestil. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Ligi 20 neonatsi, Alternatiiv Saksamaale (AfD) poliitikut ja ettevõtjat kogunes eelmise aasta novembris Potsdamis salajasel kohtumisel, kus arutati miljonite välismaalaste ja välismaa juurtega Saksa kodanike küüditamise plaane.

Juhtumi paljastas eelmisel kolmapäeval uuriva ajakirjanduse võrgustik Correctiv, kelle reporter salaja kohtumisest osa võttis, ning see on leidnud Saksamaal laialdast vastukaja.

Kohtumisel tutvustas oma ideid Austria Identitaarse Liikumise (IBÖ) kaasasutaja Martin Sellner, kes kandis ette «üldplaani» remigratsiooniks ehk välismaalaste tagasisaatmiseks oma päritoluriikidesse, juhul kui neil õnnestuks võimule tulla.

Correctivi kohaselt olevat Sellner öelnud, et Saksamaalt peaksid lahkuma varjupaigataotlejad, elamisloaga välismaalased ja mitteassimileerunud kodanikud. Plaan polevat Sellneri sõnul kiiresti teostatav, vaid võib võtta aastakümneid. Plaani kohaselt tuleks ka inimestele kohanemiseks survet avaldada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles