ÜLEVAADE Migrandiplindris Sunak tõrjub korraga tooride ja lordide Rwanda-mässu

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Briti piirivalve aitas üleeile Doveri sadamas oma aluselt maha migrante, kes üritasid kummipaadiga ületada La Manche’i väina.
Briti piirivalve aitas üleeile Doveri sadamas oma aluselt maha migrante, kes üritasid kummipaadiga ületada La Manche’i väina. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Briti konservatiivist peaminister Rishi Sunak suutis seljatada teda liigses pehmuses süüdistanud parteikaaslaste ülestõusu ning suruda parlamendi alamkojast läbi uue migrantide Rwandasse saatmise eelnõu.

Samas pole mäss väidetavalt vaibunud, kuna osa käredatest tooridest tahab valimistele vastu minekust hoolimata peaministrile ikkagi umbusaldust avaldada ning parlamendi ülemkoda on valmis migrantide Aafrikasse deporteerimisele kaikaid kodaratesse loopima.

Mitukümmend Konservatiivse Partei paremtiiva saadikut üritas enne üleeile hilisõhtul peetud hääletust karmistada eelnõu, mis kuulutab Rwanda varjupaigataotlejatele ohutuks kolmandaks riigiks. Muu hulgas tahtsid nad kirjutada sinna sisse põhimõtte mitte arvestada rahvusvahelise õigusega ning piirarata migrantide võimalusi Ühendkuningriigist väljasaatmise otsust edasi kaevata. Sunak aga tõrkus neile vastu tulemast, et mitte kaotada oma partei mõõduka leeri tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles