USA Kongress võttis vastu ajutise valitsuse rahastamise seaduse

Copy
USA kongressihoone kapitoolium.
USA kongressihoone kapitoolium. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

USA Kongress võttis eile vastu valitsuse rahastamise seaduse, et et hoida föderaalagentuure veel kuus nädalat töös ja hoida ära valitsuse kulukas osaline tööseisak.

Rahastamine on nüüd tagatud vähemalt 1. märtsini.

USA senat oli vahetult enne seda oma heakskiidu andnud. Paljude ametkondade raha oleks täna Washingtonis pärast kella 23.59 otsa saanud.

«Meil on Ameerikale häid uudiseid: reedel tööseisakut ei tule,» ütles demokraatide senati juht Chuck Schumer kolleegidele peetud kõnes. «Kuna mõlemad pooled on teinud koostööd, jääb valitsus avatuks. Teenused ei katke. Me väldime tarbetut katastroofi.»

Lühiajaline lahendus pakuti välja pärast seda, kui läbirääkimised kogu aasta eelarve üle olid takerdunud, kuna esindajatekoja vabariiklased nõudsid ulatuslikke kulukärpeid ja sisserändereforme ning olid vastu Ukraina rahastamisele.

Kokkuleppe kohaselt rahastatakse kuni 1. märtsini põllumajanduse, energeetika ja veevarustuse, sõjalise ehituse ja veteranide programmide, transpordi ja eluasemega seotud teenuseid ja haldustegevust, mis kõik pidid nädalavahetusel seiskuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles