Soome püstitab idapiirile põgenike peatamiseks ajutisi teravaid tõkkeid

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Ka politseipatrull toetab näiteks vajadusel olukorra ohjeldamist Soome Vaalimaa piiripunktis, mis on alates 15. detsembrist suletud. 
Ka politseipatrull toetab näiteks vajadusel olukorra ohjeldamist Soome Vaalimaa piiripunktis, mis on alates 15. detsembrist suletud. Foto: Vesa Moilanen/LEHTIKUVA/SIPA/Scanpix

Soome valitsus plaanib Venemaa ja Soome vahelist piiri täiendavalt kindlustada, et kaitsta riiki Venemaalt tulvavate ebaseaduslike põgenike surve vastu.

Praegu tarastatakse Soomes 20 protsenti 1340 kilomeetri pikkusest piirist Venemaaga, ent põgenike hiljutised liikumisteed näitavad, kuidas sellest ei piisa.

70 protsenti Soome ja Venemaa vahelist piiri katab okas- või segamets ja ülejäänud 10 protsenti järved, meri või jõed, kuid varjupaigataotlejaid ei näi pidurdavat ei külm talv ega metsik loodus.

Pärast Soome liitumist NATOga tõusis ohutase piiril. 200 kilomeetrise kaasaegse piiri kavatses riik üles ehitada vaid peamiste piiriületuspunktide ümbrusesse, nüüd asutakse ajutiste piiritõketega kaitsma ka hajaasustatud alasid, vahendas Yle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles