Vene lennuk kukkus Kirde-Afganistani mägede kohal alla (1)

Uuendatud 21. jaanuar 2024, 17:27
Copy
Dassault Falcon 7X. Foto on illustratiivne.
Dassault Falcon 7X. Foto on illustratiivne. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix

Afganistani mägisesse kirdeossa kukkus alla Vene ärilennuk, mille pardal oli kuus inimest, ütles Vene riiklik lennuamet Rosaviatsija pühapäeval.

Samal ajal teatas Vene riiklik lennuamet Rosaviatsija, et Venemaal registreeritud lennuk Dassault Falcon 10 kadus laupäeva õhtul Afganistani õhuruumis Tadžikistani piiri lähedal radaritelt ja side temaga katkes. «Esialgsetel andmetel oli lennuki pardal kuus inimest, neli meeskonnaliiget ja kaks reisijat,» ütles Rosaviatsija oma Telegrami kanalis.

Täna pärastlõunal selgus, et õnnetuses jäi ellu vähemalt neli inimest, kahe saatus on veel täpsustamisel

«Venemaa Afganistani saatkonna info kohaselt: kohalik otsimis-päästeteenistus leidis Falcon 10 lennuki. Lennuki pardal olnud kuuest inimesest neli on elus (neil on erineva raskusastmega vigastused), kahe inimese saatus on täpsustamisel,» edastas Rosaviatsija viitega Venemaa saatkonnale Kabulis.

Firmale Athletic Group ja eraisikule kuuluv kahemootoriline Prantsusmaal toodetud lennuk oli haiglalennul Indiast Usbekistani ja Venemaale.

Lennuamet on võtnud ühendust Afganistani ja Tadžikistani võimudega.

Afganistani teatel kukkus lennuk Hiina, Tadžikistani ja Pakistaniga piirnevasse Badakhshani provintsi, täpset kohta veel ei teata.

«Lennuk kukkus alla, aga koht ei ole veel teada. Saatsime meeskonnad välja, aga nad ei ole veel kohale jõudnud,» ütles provintsi teabeosakonna juhataja Zabihullah Amiri täna lõunal.

«Meid informeerisid hommikul kohalikud inimesed.» Arvatav õnnetuspaik jääb provintsipealinnast Faizabadist kaheksatunnise autosõidu kaugusele, ütles Amiri.

Läbi provintsi kulgeb võimas Hindukuši mäeahelik, milles on ka Afganistani kõrgeim tipp, 7492 meetri kõrgune Noshaqi mägi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles