DeSantis loobus kandideerimisest ja toetab Trumpi (3)

Postimees
Copy
Donald Trump ja Ron DeSantis.
Donald Trump ja Ron DeSantis. Foto: GAELEN MORSE/REUTERS

Florida osariigi kuberner Ron DeSantis teatas pühapäeval, et lõpetab oma presidendikandidaadiks kandideerimise kampaania ning toetab Trumpi täielikult, vahendab CNN.

Florida osariigi kuberner Ron DeSantis, kes astus vabariiklaste presidendivalimiste eelvalimistele Donald Trumpi suurima ohuna, teatas pühapäeval, et lõpetab oma presidendikandidaadiks kandideerimise kampaania, peaaegu nädal pärast eelmisel nädalal saavutatud teist kohta Iowa valimistel.

Platvormil «X» videos ütles DeSantis, et tema kampaanial pole selget teed presidendivalimiste eduni. «Kui saaksin midagi teha, et saavutada soodne tulemus, rohkem kampaania peatusi, rohkem intervjuusid, teeksin seda, kuid ma ei saa paluda meie toetajatel vabatahtlikult oma aega ja ressursse annetada, kui meil pole kindlat teed võiduni. Seetõttu peatan täna oma kampaania,» ütles DeSantis.

«Kuigi see kampaania on lõppenud, jätkub missioon siin Floridas. Näitame jätkuvalt riigile, kuidas juhtida. Aitäh ja jumal õnnistagu,» ütles DeSantis.

DeSantis toetab Trumpi pärast 2024. aasta võistlusest väljalangemist

«Olen uhke, et täitsin 100 protsenti oma lubadused ja ma ei peatu. Mulle on selge, et enamus vabariiklaste eelvalijatest soovib anda Donald Trumpile veel ühe võimaluse. Kuigi mul on olnud lahkarvamusi Donald Trumpiga, näiteks seoses koroonaviiruse pandeemia ja tema Anthony Fauci positsiooni tõstmisega, on Trump praegusest ametisolevast presidendist Joe Bidenist parem. See on selge,» ütles DeSantis oma videos platvormil «X», vahendab CNN.

«Allkirjastasin lubaduse toetada vabariiklaste kandidaati ja austan seda lubadust. Teda ma toetan, sest me ei saa naasta vana vabariiklaste valvuri eilse aasta või soojenenud korporatiivsuse ümberpakendatud vormi juurde, mida Nikki Haley esindab,» ütles DeSantis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles