USA paneb uute LNG eksporditerminalide rajamise kliima tõttu pausile

Copy
Calcasieu' jõe laevakanali kaldaid uuristavad üha enam ja jõulisemalt sealt läbi sõitvad suured laevad. Veeldatud maagaasitööstus Mehhiko lahe USA poolel soovib laieneda, ent antud märgala Texase ja Louisiana osariigi vahel on kohalikele murekoht, sest LNG-rajatised ning laevad on oht kohalikule rannikule, sealsele loodusele ja ka inimeste eluviisile ning rahule.
Calcasieu' jõe laevakanali kaldaid uuristavad üha enam ja jõulisemalt sealt läbi sõitvad suured laevad. Veeldatud maagaasitööstus Mehhiko lahe USA poolel soovib laieneda, ent antud märgala Texase ja Louisiana osariigi vahel on kohalikele murekoht, sest LNG-rajatised ning laevad on oht kohalikule rannikule, sealsele loodusele ja ka inimeste eluviisile ning rahule. Foto: François Picard / AFP / Scanpix

USA demokraadist presidendi Joe Bideni administratsioon teatas reedel, et paneb pausile uute veeldatud maagaasi (LNG) eksporditerminalide rajamise, et võidelda kliimasoojenemisega ja kiirendada üleminekut fossiilsetelt kütustelt alternatiivsetele.

Biden püüab kindlustada liberaalide toetust presidendivalimistel, kus ta seisab ilmselt taas vastamisi vabariiklaste kandidaadi Donald Trumpiga, kes ei usu inimtekkelisse kliimasoojenemisse ja on lubanud demokraadist vastase kliimalpaane torpedeerida.

«See paus uutes LNG kinnitustes näeb kliimakriisi sellena, nagu see on: meie aja eksistentsiaalse ohuna,» ütles Biden avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles