Maailma börsidel oli aastakümnete parim esimene kvartal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs.
New Yorgi börs. Foto: SCANPIX

USA aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis esimeses kvartalis 8,1 protsenti 13212,04 punktini ning S&P 500 indeks 12 protsenti. Mõlema indeksi esimese kvartali tõusud on suurimad alates 1998. aastast.

Peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustava Nasdaqi koondindeksi tõus oli 19 protsenti, mis on indeksi suurim tõus alates 1991. aastast.

Jaapani aktsiaturgude Nikkei indeks kerkis esimeses kvartalis 19 protsenti, mis on viimase 24 aasta suurim tõus.

Bloombergi teatel kerkis MSCI Arenevate turgude indeks 14 protsenti, mis on parim esimene kvartal alates 1992. aastast. Indeksi koosseisu kuulub 21 areneva riigi ettevõtete aktsiad.

Aktsiaralli üheks peamisteks põhjusteks oli Euroopa Keskpanga ühe triljoni euro suurune rahasüst pangandussüsteemi ning negatiivsete uudiste puudumine.

Tallinna börsiindeks OMXT kerkis esimeses kvartalis 13,45 protsenti. Meie börsi parimad esimesed kvartalid olid kaks aastat tagasi, mil OMXT indeks kerkis 41 ja 1997. aastal, mil börsiindeks kerkis koguni 60 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles