Venemaal otsitakse vägistamise ja röövimise eest taga kaht endist vangist värvatud Wagneri võitlejat (1)

Postimees
Copy
Graffiti Wagneri palgasõduritest, millel on kirjas «Wagneri grupp - Vene rüütlid», Serbias Belgradis 13. jaanuaril 2023. aastal.
Graffiti Wagneri palgasõduritest, millel on kirjas «Wagneri grupp - Vene rüütlid», Serbias Belgradis 13. jaanuaril 2023. aastal. Foto: DARKO VOJINOVIC / AP / Scanpix

Venemaal Sverdlovski oblastis otsitakse taga kahte meest, keda kahtlustatakse tüdruku vägistamises ja röövimises Belojarskoje külas. Ühe tagaotsitava ema sõnul võitles tema poeg Ukrainas Wagneri ridades, kuhu ta värvati kolooniast, vahendab Lätis tegutsev Vene opositsiooniline väljaanne Meduza.

24. jaanuari õhtul vägistasid 34-aastane Ivan Komarov ja Roman Kalmõkov (mõne allika järgi on ta 45-aastane, teiste järgi 49-aastane) tüdruku ning varastasid temalt seejärel kaks mobiiltelefoni, raha ja kuldse käevõru, kirjutavad kohalikud väljaanded E1 ja Vechernye Vedomosti, viidates kohaliku politsei hoiatusele.

Ivan Komarovi ema Irina ütles E1-le, et tema poeg naasis sõjast 1. mail 2023. aastal. Ukrainas veetis ta kuus kuud Venemaa erasõjafirma Wagneri liikmena, kuhu ta värvati kolooniast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles