Putin süüdistas Euroopat russofoobias ning Balti riike venelaste tagakiusamises (26)

Postimees
Copy
Venemaa president Vladimir Putin peab kõnet 27. jaanuaril 2024 . aastal Leningradi oblastis Zaitsevo küla lähedal teises maailmasõjas hukkunud tsiviilisikute mälestusmärgi avamistseremoonial, mis on osa üritustest, millega tähistatakse Leningradi vabastamist natside blokaadist teise maailmasõja ajal 80. aastapäeva.
Venemaa president Vladimir Putin peab kõnet 27. jaanuaril 2024 . aastal Leningradi oblastis Zaitsevo küla lähedal teises maailmasõjas hukkunud tsiviilisikute mälestusmärgi avamistseremoonial, mis on osa üritustest, millega tähistatakse Leningradi vabastamist natside blokaadist teise maailmasõja ajal 80. aastapäeva. Foto: OLGA MALTSEVA / AFP / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kritiseeris eile teise maailmasõja mälestusmärgi avamisel Euroopat russofoobia eest ja Balti riike inimõiguste pärast.

Putin võrdleb pea kaks aastat kestnud Venemaa agressioonisõda Ukrainas natsidevastase võitlusega, et koondada rahvast ja kindlustada enda toetus.

«Balti riikides on kümned tuhanded inimesed kuulutatud alamateks inimesteks. Neilt on võetud kõige elementaarsemad õigused ja nad on allutatud tagakiusamisele,» vahendab Reuters Putini väidet. Moskva on korduvalt süüdistanud Balti riike ksenofoobias ja vene vähemust «teise klassi» kodanikena kohtlemises.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles