Venemaa aitab Valgevenel luua Antarktikasse esimest polaarjaama ning valmistub oma kümne jaama uuendamiseks

Copy
Venemaa president Vladimir Puting koos Valgevene ametikaaslase Aljaksandr Lukašenkaga osalemas videosilla teel Antarktikas asuva jaama Vostok uue talvituskompleksi avamistseremoonial 28. jaanuaril 2024. aastal.
Venemaa president Vladimir Puting koos Valgevene ametikaaslase Aljaksandr Lukašenkaga osalemas videosilla teel Antarktikas asuva jaama Vostok uue talvituskompleksi avamistseremoonial 28. jaanuaril 2024. aastal. Foto: KONSTANTIN ZAVRAZHIN/Sputnik/Pool/AFP/Scanpix

Venemaa aitab Valgevenel luua Antarktikas oma esimest jaama Gora Vetšernjaja, ütles Venemaa loodusvarade minister Aleksandr Kozlov täna Antarktikas asuva jaama Vostok uue talvituskompleksi avamistseremoonial.

Videosilla vahendusel osalesid tseremoonial ka Venemaa diktaator Vladimir Putin ja Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka.

Kozlovi sõnul ootavad Vene teadlased pikisilmi Vostoki jaama uut talvitumiskompleksi, mis loob mugavad tingimused elamiseks ja töötamiseks Antarktika äärmuslikes tingimustes.

Ta lisas, et Venemaa valmistub veel kümne Antarktika polaarjaama uuendamiseks, millest viis on aastaringsed ning ülejäänud viis hooajalised.

«Ja Valgevene kolleegid on alati teretulnud kõikidesse meie jaamadesse. Vene polaaruurijad toetavad nende uurimistööd, pakuvad taristut ja teadusaparatuuri tasuta kasutamiseks,» rääkis Kozlov lisades, et samuti aidatakse Valgevenel endal luua oma esimene jaam Antarktikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles