Droonirünnakus Jordaania armeebaasile hukkus kolm USA sõjaväelast

Uuendatud 28. jaanuar 2024, 23:42
Copy
USA sõjaväelased Süürias 2019. aastal. Pilt on illustrteeriv.
USA sõjaväelased Süürias 2019. aastal. Pilt on illustrteeriv. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Droonirünnakus Jordaania armeebaasile hukkus pühapäeval kolm USA sõjaväelast, teatas Ühendriikide keskväejuhatus avalduses.

«28. jaanuaril sai kolm USA sõjaväelast surma ja 25 kannatada ühesuunalises rünnakus, mis tabas Jordaania kirdeosas, Süüria piiri lähedal asuvat baasi,» ütles väejuhatus avalduses, viidates droonile.

Tegemist on esimese korraga, kui Jordaanias baseeruvad USA sõjaväelased hukkusid Iisraeli-Hamasi sõja ajal.

USA president Joe Biden teatas veidi hiljem samuti rünnakust ja ohvritest, omistades juhtunu Iraani-toetatud rühmitustele. «Meil oli eile õhtul Lähis-Idas raske päev. Kaotasime kolm vaprat hinge,» ütles Biden Lõuna-Carolinat külastades.

Biden lubas, et Ühendriigid reageerivad kohaselt kolme ameeriklasest sõduri hukkumisele. President sõnas, et Ühendriigid võtavad rünnaku korraldajad «vastutusele meie valitud ajal ja viisil».

Jordaania mõistis rünnaku Süüria piiri lähedal asuvale eelpostile hukka. «Jordaania mõistis hukka terrorirünnaku, mis oli suunatud Süüria piiril asuvale eelpostile, kus sai surma kolm USA sõdurit ja vigastades teisi Ühendriikide sõjaväelasi, kes teevad Jordaaniaga terrorismivastases võitluses ja piiri kindlustamisel koostööd,» teatas riiklik uudisteagentuur Petra.

Jordaania valitsus teatas vahepeal, et rünnak leidis hoopis aset üle piiri Süüria poolel. Riik külgneb nii Iraagi, Iisraeli, okupeeritud Läänekalda, Saudi Araabia kui ka Süüriaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles