Armeenia tegi Aserbaidžaanile ettepaneku mittekallaletungilepinguks

Uuendatud 28. jaanuar 2024, 23:48
Copy
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan.
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan. Foto: ARMENIAN GOVERMENT PRESS SERVICE / EPA / SCANPIX

Armeenia peaminister Nikol Pašinjan ütles pühapäeval, et on teinud Aserbaidžaanile ettepaneku sõlmida mittekallaletungileping.

«Oleme esitanud Aserbaidžaanile ettepaneku vastastikuse relvastuskontrolli mehhanismi kohta ja mittekallaletungilepingu allkirjastamise osas, kui rahulepingu allkirjastamine viibib,» ütles Pašinjan Armeenia armee päeva tähistamise ajal peetud kõnes.

Gruusia peaminister Irakli Garibašvili ja Armeenia valitsusjuht Pašinjan kirjutasid reedel Thbilisis alla kahe riigi strateegilise koostöö deklaratsioonile.

Pašinjan arutas reedel Jerevanis ühtlasi NATO peasekretäri eriesindajaga Lõuna-Kaukaasia ja Kesk-Aasia küsimustes Javier Colominaga Armeenia-NATO koostööd, regionaalset julgeolekut ja rahuprotsessi Aserbaidžaaniga.

«Pašinjan ja Colomina arutasid Armeenia-NATO koostöö, piirkondliku ja rahvusvahelise julgeoleku küsimusi. Armeenia peaminister puudutas olukorda Lõuna-Kaukaasias ning Armeenia ja Aserbaidžaani suhete lahendamise protsessi,» teatas Armeenia valitsuse pressiteenistus.

Märgitakse, et Pašinjan ja Colomina väljendasid muret Aserbaidžaani presidendi viimaste avalduste pärast, mis lähevad kogu läbirääkimiste loogikaga vastuollu ja õhutavad piirkonnas pingeid.

«Sellega seoses märkis Armeenia peaminister rahvusvahelise üldsuse sihipärase reageerimise tähtsust ning vajadust saavutada Lõuna-Kaukaasias stabiilsus ja rahu,» lisati pressiteenistuse teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles