ATR-72 piloodid ei teatanud dispetšeritele tehnilisest rikkest

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UTAiri reisilennuki ATR-72 rusud Tjumeni lähistel.
UTAiri reisilennuki ATR-72 rusud Tjumeni lähistel. Foto: SCANPIX

Firma UTair reisilennuki ATR-72 piloodid ei teatanud dispetšeritele enne katastroofi mitte mingeist tehnilistest probleemidest, rääkis Tjumeni oblasti kuberner Vladimir Jakušev.

«Lennuk kukkus alla täpselt neli minutit pärast õhkutõusu, meeskond abi ei palunud ega tehnilistest raskustest ei teatanud,» lisas ta Interfaxile.

Eriolukordade ministeeriumi Tjumeni oblasti üksuse juht Juri Ajohhin oli varem öelnud, et lennujuhtidel kadus side lennukiga ära kolm minutit pärast õhkutõusu, vahendas telekanal Rossija24.

Lennukatastroofi operatiivstaabi esindaja rääkis, et vigastatutest kaheksa toimetati operatsioonisaalidesse, veel neli viidi reanimatsiooni. Vähemalt kahe seisund on äärmiselt raske.

Tjumenist Surgutti teel olnud reisilennukis oli 39 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Esialgsete andmete järgi hukkus 31 inimest, ülejäänud 12 viibivad kahes erinevas haiglas Tjumenis. Kõigi ellujäänute seisund on väga raske. 

Vene president Dmitri Medvedev muutis katastroofi tõttu oma tänast töögraafikut, lükates kohtumise registreerimist ootavate parteide juhtidega homseni edasi, rääkis ajakirjanikele riigipea pressisekretär Natalja Timakova.

Sündmustega Tjumenis hoiab presidenti kursis Vene eriolukordade minister Sergei Šoigu. Ka on riigipea olnud ühenduses kuberner Jakuševiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles