Rootsi politsei kasutas õppusel rassistlikke hüüdnimesid

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud
Rootsi politseinikud Foto: SCANPIX

Rootsi politsei rassistlikust keelekasutusest puhkenud skandaal laienes Skånesse, kus korrakaitsjad kasutasid õppusel kohatuid nimesid.


Ajaleht Sydsvenskan kirjutab täna Skåne politsei eelmisel kevadel toimunud õppusest, kus teiste seas osalesid Neger Niggersson ja Oskar Neger.

Osa politseinikke panid taolisi väljamõeldud rassistliku alatooniga nimesid pahaks ja esitasid kaebuse, vahendas The Local. Juhtunu uurimist aga ei järgnenud.

Skåne politseijuhid pole oma sõnul asjast midagi kuulnud. Sydsvenskani valduses on aga e-kiri, mis tõestab informatsiooni jõudmist juhtideni.

Instruktor pani osalejate nimed välja ekraanile, nende hulgas olid ka mustanahalisi halvustav Neger Niggersson ja Oskar Neger.

«Ma ei suutnud nähtut uskuda, kuid mul oli instruktorist kahju ja ma ootasin pausini,» rääkis politseiinspektor Jeanette Larsson.

Sydsvenskani andmetel teatasid kohatutest nimedest kõrgemal tasemele politseinikele.

Maakonna politsei esindaja But Lars-Folke Piledahl lükkas tagasi sõna «neeger» meenutavate nimekujude kasutamisest.

Varem sel nädalal puhkes Rootsis skandaal Malmö märulipolitsei käitumise pärast, kes olid immigrante sõimanud ahvideks ja neegriteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles