Venemaad tabasid laialdased internetikatkestused

Postimees
Copy
Kood ja Vene lipp.
Kood ja Vene lipp. Foto: La Nacion / ZUMA Press / Scanpix

Venemaad tabasid eile õhtul riigi ajaloo ühed suurimad internetikatkestused, kus paljud domeeni .ru kasutavad veebilehed ja rakendused olid kättesaamatud.

Kasutajatel ei olnud võimalik pääseda sadadele veebilehtedele ja rakendustele, muu hulgas oli maas Yandexi otsingumootor, Sberbanki koduleht, sotsiaalmeediakanal VKontakte ja paljud riigiteenused.

Venemaa suurimate internetipakkujate MTS, Megafon ja Rostelecom kliendid ei saanud võrguteenuseid kasutada.

Katkestused mõjutasid venemaalasi kogu riigis, kuid uudisteagentuuri RBC teatel oli kõige rohkem teateid probleemidest Moskvas, Peterburis, Krasnodari krais, Baškorostanis ja Kostroma oblastis.

Vene digiministeeriumi sõnul olid katkestused põhjustatud tehnilisest probleemist domeeninimede süsteemi julgeolekulaiendustega.

Eile hilisõhtul teatas ministeerium, et probleem on lahendatud, kuid mõned domeeninimede süsteemiga seotud tõrked võivad jätkuda, kuni uuendatud andmeid jaotatakse üle süsteemi.

Vene võimudel on ammu olnud kavas viia Vene internetikasutajad üle riiklikku DNS-serverisse ja eile õhtul toimunud katkestused võivad anda tunnistust, et seda on hakatud nüüd tegema, teatas ühendus Net Freedoms Project.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles