UNRWA hinnangul on põhjalik uurimine äärmiselt oluline

Uuendatud 31. jaanuar 2024, 22:40
Copy
UNRWA logoga teabeleht.
UNRWA logoga teabeleht. Foto: MOHAMED AZAKIR / REUTERS / Scanpix

ÜRO Palestiina pagulasamet (UNRWA) teatas kolmapäeval, et on äärmiselt oluline viia läbi sõltumatu uurimine süüdistuste osas, mille kohaselt 12 organisatsiooni töötajat olid seotud Hamasi 7. oktoobri terrorirünnakuga Iisraeli vastu.

Olulised rahastajad, kelle seas Suurbritannia, Saksamaa, Jaapan ja USA, on teatanud, et nad peatavad pärast süüdistusi organisatsioonile abi andmise.

«Meil on 33 000 inimest ja seega on meie jaoks äärmiselt oluline, et nende konkreetsete üksikjuhtumite puhul, millele Iisrael meie tähelepanu juhtis, tõesti toimuks sõltumatu uurimine,» ütles UNRWA pressiesindaja Tamara Alrifai uudisteagentuurile AFP.

UNRWA rahastuse peatamisel on katastroofilised tagajärjed Gaza sektori jaoks, ütlesid maailmaorganisatsiooni mitme allasutuse juhid kolmapäeval ühisavalduses.

«Organisatsioonilt rahastuse äravõtmine on hädaohtlik ja tooks kaasa humanitaarsüsteemi kokkuvarisemise Gazas koos kaugeleulatuvate humanitaar- ja inimõiguslike tagajärgedega okupeeritud Palestiina territooriumil ning kõikjal regioonis,» seisis avalduses, mille koostasid ÜRO agentuuride-ülese alalise komisjoni moodustavate organisatsioonide juhid.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles kolmapäeval, et UNRWA on äärmusrühmitusest Hamas täielikult läbi imbunud.

«UNRWA on Hamasist täielikult läbi imbunud,» ütles Netanyahu ÜRO suursaadikute kohtumisel Jeruusalemmas.

«Peame saama teised ÜRO agentuurid ja muud abiagentuurid UNRWA asemele,» toonitas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles