USA teatel hävitati lennukeid ohustanud huthide rakett

Uuendatud 31. jaanuar 2024, 23:13
Copy
Huthi mässuliste sõjalised õppused Jeemenis. Pilt on illustreeriv.
Huthi mässuliste sõjalised õppused Jeemenis. Pilt on illustreeriv. Foto: HOUTHIS MEDIA CENTER / EPA / SCANPIX

USA väed hävitasid kolmapäeval Iraani toetatud Jeemeni huthi mässulistele kuuluva raketi, mis kujutas Ühendriikide lennukitele vahetut ohtu, teatasid sõjaväelased.

«USA väed hävitasid huthide maa-õhk-raketi, mis oli valmis startima, olles otsustanud, et see kujutab endast otsest ohtu Ühendriikide lennukitele,» teatas keskväejuhatus sotsiaalmeedias avaldatud teadaandes.

Armee ei täpsustanud rünnaku täpset asukohta, kuid kinnitas, et see toimus huthide kontrolli all olevatel aladel.

Huthide juhitud Al-Masirah televisioon teatas varem, et USA ja Ühendkuningriigi lennukid olid sihikule võtnud Saada linna, kuid ei tuvastanud konkreetset sihtmärki ega andnud teavet kahjude või ohvrite kohta.

Huthi mässulised teatasid varem päeval, et tulistasid Punasel merel USA sõjalaeva suunas mitu raketti.

«Jeemeni relvajõudude merevägi tulistas, kõikvõimsa Jumala abiga, mitu mereraketti Ameerika hävitaja USS Gravely suunas Punase merel,» öeldi huthide avalduses.

USA keskväejuhatus teatas enne seda, et USS Gravely tulistas teisipäeva õhtul kell 23.30 alla huthide laevavastase tiibraketi.

Jeemeni rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus hoiatas laupäeval, et USA ja Suurbritannia õhulöögid huthi mässulistele ei ole piisavad ning ärgitas Washingtoni ja Saudi Araabiat aitama mässuliste sõjaline võimekus kõrvaldada.

«Kaitseoperatsioonid ei ole lahendus. Lahendus on huthide sõjaliste võimekuste kõrvaldamine,» ütles Saudi Araabia toetatud valitseva nõukogu juht Rashad al-Alimi kohtumisel ajakirjanikega Ar-Riyadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles