Sõja algul Mariupolist röövitud ukraina poiss: virutaksin Putinile rusikaga! (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Mariupolist pärit lapsi saatis meediaga kohtumisel Ukraina presidendi nõunik laste õiguste ja rehabilitatsioon alal Darja Herasimtšuk. Lapsed esireas (vasakult): 13-aastane Saško, 11-aastane Ilja ja 14-aastane Kira.
Mariupolist pärit lapsi saatis meediaga kohtumisel Ukraina presidendi nõunik laste õiguste ja rehabilitatsioon alal Darja Herasimtšuk. Lapsed esireas (vasakult): 13-aastane Saško, 11-aastane Ilja ja 14-aastane Kira. Foto: Andris Mačāns/russiaswaronchildren.org

Läti pealinnas Riias kogunesid sel nädalal üheksa Ukraina last, kes suudeti päästa okupeeritud aladelt, enne kui nad oleks Venemaale küüditatud. Nad rääkisid Läti ja Ukraina kokku kutsutud konverentsil oma loo, et tõmmata tähelepanu sadadele tuhandetele lastele, kelle Venemaa on Ukrainast röövinud.

Lapsed külastasid Riias loomaaeda, hullasid veepargis ja kohtusid presidendilossis Läti riigipea Edgars Rinkevicsiga. Aga kolmapäeva ennelõunal kohtuvad nad ajakirjanikega.

Õhus on tunda elevust: intervjuudeks eraldatud katusekorrus, kust avaneb rahustavalt udune vaade Daugavale, on sagimist täis. Võšõvankades (rahvariidesärk) intervjueeritavad jooksevad mööda korrust ringi, kulistavad morssi ja mugivad küpsiseid, järjekordse mikrofoni ja kaameraga kohtumisest silmad peas põlemas. Mina räägin neist kahega, Saško ja Kiraga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles