AK Ukraina: kes oskavad, juba sõdivad. Ülejäänud ei oska ja surra ei taha (1)

Copy
Ukraina mehed võitlevad kangelaslikult vene sissetungijate vastu, nende lähedased ootavad neid pikisilmi koju tagasi. Kuid on ka neid mehi, kes rindele ei kipu.
Ukraina mehed võitlevad kangelaslikult vene sissetungijate vastu, nende lähedased ootavad neid pikisilmi koju tagasi. Kuid on ka neid mehi, kes rindele ei kipu. Foto: illustratsioon: Mark Antonius Puhkan

Selle taga ei ole ainult hirm surma saada, mille tõttu Ukraina mehed ei taha enam sõtta minna. Üks põhjus on ebaõiglus sõjaväkke võtmisel ja võimulolijate isikliku eeskuju puudumine.

Ukrainas on teise sõja-aasta lõpuks teravaks probleemiks muutunud uute sõdurite puudus rindel. Ukraina võimud ei suuda piisavalt mehi rindele mobiliseerida, sest suur osa meestest ei taha enam kodumaad kaitsma minna. Selliste meeleolude taustaks on liitlaste relvaabi vähenemine, erimeelsused riigijuhtide ja kaitsejõudude vahel, korruptsioon sõjaväkke võtmisel ja päevast päeva teleuudistes näidatav sõja tegelikkust ilustav pilt.

Postimees rääkis mobilisatsiooni puudujääkidest Ukrainas sõjaväelastega ja nende meestega, kes eri põhjustel pole läinud oma kodumaad kaitsma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles