Kohus tühistas Trumpi katse hageda teda Moskva hotellis prostituutidega hullamises süüdistanud eksluurajat (2)

Postimees
Copy
USA ekspresident Donald Trump.
USA ekspresident Donald Trump. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP / Scanpix

Londoni kõrgem kohus otsustas eile tagasi lükata USA ekspresidendist suurärimehe Donald Trumpi taotluse hüvitada talle kahju seoses 2017. aastal avaldatud kinnitamata väidetega, milles heideti talle muuhulgas ette Venemaal perverssetes seksuaalaktides osalemist ja ametnikele altkäemaksu andmist.

Londoni kõrgema kohtu kohtunik Karen Steyn lükkas tagasi Trumpi eelmisel aastal esitatud tsiviilhagi, mille järgi kahjustas endine Briti luuraja Christopher Steele tema mainet, kui väitis 2017. aasta alguses avaldatud luureinfo põhjal koostatud dokumendis ekspresidendil olevat otseseid sidemeid Venemaaga, vahendab The Guardian.

Trumpi arvates kahjustas eksluuraja tema mainet, pidades Steele'i väiteid ekspresidendi Venemaa-sidemete kohta ennekuulmatult ebatäpseteks, šokeerivateks ja skandaalseteks. Londoni kohtuasja menetlemisel ütlesid Trumpi advokaadid, et endine president oli sunnitud selgitama oma perele, sõpradele ja kolleegidele, et piinlikud väited tema eraelu kohta ei vasta tõele. Samuti väitis Trump, et toimik rikkus tema õigust privaatsusele ja palus täpsustamata summas hüvitist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles