RIIK MÄSSAB Prantsuse haridusministri kohatud sõnad tõukasid ka õpetajad protestijate paisuvasse leeri

Postimees
Copy
Streikivad õpetajad nõudsid neljapäeval Pariisi tänaval vähem kui kuu ametis olnud haridusministri Amélie Oudéa-Castéra ametist lahkumist.
Streikivad õpetajad nõudsid neljapäeval Pariisi tänaval vähem kui kuu ametis olnud haridusministri Amélie Oudéa-Castéra ametist lahkumist. Foto: Anton Karliner / Sipa / Scanpix

Lisaks Prantsusmaa tänavaid juba enam kui nädal aega hõivavatele põlluharijatele tulid meelt avaldama ka õpetajad, kes nõuavad paremat palka, mõistlikumaid töötingimustele ja värske haridusministri Amélie Oudéa-Castéra tagasi astumist.

Kui haridusministeeriumi väitel streikis neljapäeval pisut enam kui viiendik Prantsusmaa õpetajatest, siis suuremate ametiühingute teatel osales tööseisakus 47 protsenti põhi- ja keskkooliõpetajatest ja 40 protsenti algkooliõpetajatest.

Algkooliõpetajate ametiühing FSU-SNUipp teatas streigipäeval, et tegemist on hoiatusega valitsusele tulenevalt haridustöötajate «igapäevaelust, nende kannatustest tööl ja tunnustuse puudumisest, eriti mis puutub nende palka». Esindusorganisatsiooni väitel on olukorda vaid pingestanud see, et ametisse on pandud «osaajaga töötav ministe, kes on kaotanud usaldusväärsuse», vahendas AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles