Thunberg pääses Londoni kohtus avaliku korra rikkumise süüdistustest (3)

Copy
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg
Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg Foto: Vladimir Milivojevic / SIPA

Westminsteri kohus Ühendkuningriigis otsustas tühistada Rootsi keskkonnaaktivisti Greta Thunbergi vastu esitatud avaliku korra rikkumise süüdistuse.

21-aastane Thunberg arreteeriti koos paarikümne teise meeleavaldajaga mullu 17. oktoobril Londoni kesklinnas Mayfairis InterContinental hotelli lähedal. Hoones pidasid naftaärimehed samal ajal konverentsi Energy Intelligence Forum.

Ringkonnakohtuniku John Lawsi sõnul püüdis aga politsei keskkonnakaitsjate meeleavalduse ajal kehtestada neile nii ebaselgeid tingimusi, et see võib olla lausa ebaseaduslik. Ta lisas, et tegelikkuses tähendab see, et igaüks, kes seda ei täita, ei pane tegelikult toime ühtegi õigusrikkumist.

Thunberg eitas 1986. aastast pärit avaliku korra seaduse rikkumist. Teda süüdistati seaduse paragrahvi 14 rikkumises, millega heideti ette, et meeleavalduse korraldamisega blokeeris ta inimestel hotelli sisse pääseda.

Thunberg astus Westminsteris kohtu ette koos kahe keskkonnarühmituse Fossil Free London meeleavaldaja ning kahe Greenpeace'i aktivistiga - keegi end kuriteos süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles