Lätlased on pahased: peaminister oleks võinud eralennukite asemel lennata airBalticuga

Copy
Läti välisminister Krišjānis Kariņš tegi 13. oktoobril oma esimese välisvisiidi uues ametis just Eestisse. Kariņš võttis välisministri portfelli enda kätte 15. septembril. Enne seda oli ta Läti peaminister.
Läti välisminister Krišjānis Kariņš tegi 13. oktoobril oma esimese välisvisiidi uues ametis just Eestisse. Kariņš võttis välisministri portfelli enda kätte 15. septembril. Enne seda oli ta Läti peaminister. Foto: Konstantin Sednev

Mõned Läti parlamendisaadikud on seadnud kahtluse alla endise peaministri, praeguse välisministri Krišjānis Kariņši välisvisiidid eralennukitega.

Ajal, mil praegune välisminister Kariņš käis valitsusjuhina eralennukitega välisreisidel, oleks nii talle kui ka tema delegatsioonile olnud tavalennukites vabu kohti, vahendab Läti meedia. Parlamendisaadikud on võtnud luubi alla Kariņši välisvisiitidel kasutatud eralennukide kasutamise põhjused.

Osa neist küsis lennufirmadelt infot selle kohta, kas samadel päevadel toimusid samadesse sihtkohtadesse ka tavapärased liinilennud ja kas neil oli vabu kohti. Poola lennufirma LOT andis neid andmeid. Teised, sealhulgas Läti riiklik lennufirma airBaltic, ei avalikustanud, viidates äriliselt tundlikule teabele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles