Tjumeni oblast ja lennufirma maksavad kannatanutele hüvitist

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuki ATR-72 rusud Tjumeni lähistel.
Reisilennuki ATR-72 rusud Tjumeni lähistel. Foto: SCANPIX

Tjumeni oblasti administratsioon ja lennufirma UTair maksavad kompensatsiooni lennukatastroofis hukkunute peredele ja ellujäänutele.

Kuberneri Vladimir Jakuševi otsusel saavad ohvrite pered 1,5 miljonit rubla (38 300 eurot) ja vigastada saanud inimesed üks miljon rubla (25 510 eurot), vahendas ROSBALT.

Lennufirma UTair maksab hüvitist vastavale kindlustusfirmaga peetud läbirääkimistele. Selle järgi saavad ohvrite pered igaüks kaks miljonit rubla (51 000 eurot) ja vigastatud kuni 2 miljonit rubla. Lisaks tasub ettevõte kõik matustega seotud kulutused.

Tjumenist Surgutti teel olnud reisilennuk kukkus alla umbes neli minutit pärast õhkutõusu. Selle pardal oli 39 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Hukkus 31 inimest. Pääsenutest üheksa on raskes, kolm aga üliraskes seisundis.

Katastroofi võimaliku põhjusena on erinevate versioonidest seast kerkinud esile tehnilise vea variant. Terroriakt on välistatud, kinnitas ITAR-TASSile Vene uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.

Pealtnägija sõnul oli enne õnnetust näha, et ühest mootorist tuli suitsu, vahendas VZGLJAD.

Tjumeni oblastis kehtestatakse alates 4. aprillist kolmepäevane lein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles