ERR.ee: ajakirjanike meelest võib Lätis sõnavabadus ohtu sattuda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Raadio ajakirjanike meelest võib Lätis sõnavabadus ohtu sattuda.
Läti Raadio ajakirjanike meelest võib Lätis sõnavabadus ohtu sattuda. Foto: Corbis / Scanpix

Lätis satub ohtu sõnavabadus, kui avalik-õigusliku raadio ja televisiooni rahastamise põhimõtteis kokku ei lepita, leiavad Läti Raadio ajakirjanikud.

Sellest aastast ei jõua Läti Raadio ülal pidada ühtki väliskorrespondenti, raadiol jätkub raha tegutsemiseks kuni aprillini, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Probleemi lahendamiseks tuleks raadio- ja telenõukogu juhtide arvates määratleda kindel protsent riigieelarvest, mida igal aastal avalik-õiguslikele kanalitele eraldatakse.

Läti Raadio üks tuntumaid ajakirjanikke Aidis Tomsons ja ta kolleegid kinnitavad, et poliitikud on aastaid edasi lükanud otsustamist avalik-õigusliku ringhäälingu rahastamispõhimõtete üle.

«Üks osa ei saa ilmselt Läti Raadio olukorrast aru, kuid teine osa võib nõustuda rahaeraldustega vastu tahtmist, sest raadio räägib sõltumatult ja poliitikud ei saa seda mõjutada,» rõhutas Tomsons.

Raadioajakirjanikud on rahul, et taas on raadio eesotsas enne kriisi kümmekond aastat raadiot juhtinud Dzintris Kolats, kuid kriisiplaani koostades on temagi sõnavabaduse pärast mures.

«Poliitikud kasutavad Läti Raadio keerulist olukorda selleks, et kuidagimoodi oma tingimusi esitada, neid soove esitatakse loomulikult mitteametlikult ajakirjanikele ja ka mulle, raadio juhile,» nentis Läti Raadio peadirektori kohusetäitja Dzintris Kolats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles