Ukraina abi seisab soovimatuse taga anda Bidenile punktivõitu (1)

Copy
Riigikogu esimees Lauri Hussar (vasakul) Washingtonis kohtumisel esindajatekoja spiikri Mike Johnsoniga.
Riigikogu esimees Lauri Hussar (vasakul) Washingtonis kohtumisel esindajatekoja spiikri Mike Johnsoniga. Foto: Juris Vigulis/läti Parlament

Ameerika Ühendriikide Kongressis on juba mitu kuud kestnud vägikaikavedu 60 miljardi dollari suuruse Ukraina abipaketi üle, mille heakskiitmine seisab vabariiklaste soovimatuse taga anda president Joe Bidenile poliitiline punktivõit, märkis hiljuti Washingtonist Balti parlamendispiikrite visiidilt naasnud Lauri Hussar (Eesti 200) Postimehele.

Riigikogu esimees sõnas, et vabariiklased kindlasti saavad suurepäraselt aru, milline olukord valitseb Ukraina rindel ja millist abi Ukraina vajab ning miks on vaja Venemaad ohjeldada. «Nad saavad aru ka sellest, et Venemaa ohjeldamine praegu aitab tulevikus hoida ära palju suuremaid probleeme.»

«Aga kuna sisevõitlus on läinud nii teravaks, ei taheta teisele poolele anda punktivõitu ja selle punktivõidu kartuses on takistatud ka suurte oluliste välispoliitiliste või raha eraldamise otsuste langetamine,» lisas ta.

Tagasi üles