Soome presidendivalimiste teisest voorust oodatakse üllatust (4)

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Soome presidendikandidaadid Pekka Haavisto (vasakul) ja Alexander Stubb (paremal) 28. jaanuaril Helsingi linnavalitsuse hoones, kui selgusid lõppvooru pääsenute nimed.
Soome presidendikandidaadid Pekka Haavisto (vasakul) ja Alexander Stubb (paremal) 28. jaanuaril Helsingi linnavalitsuse hoones, kui selgusid lõppvooru pääsenute nimed. Foto: Markku Ulander/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Pühapäeval toimub Soome presidendivalimiste otsustav voor, kus hakkavad rinda pistma eksministrid Alexander Stubb (Koonderakond) ja Pekka Haavisto (Rohelised).

Stubbi võib valimispäeval oodata võit ehk 54 protsendi valijate toetus, mis oleks kaheksa protsenti parem saak kui Haavistol, näitavad verivärsked Helsingin Sanomate avaldatud avaliku arvamuse küsitlused. Kuna esimeses valimisvoorus üllatusi ei tulnud, aga kohalike politoloogide sõnul on Soome presidendivalimistel alati üllatusi, oodatakse põnevat lõppmängu.

Kaks presidendivalimiste otsustavat kampaanianädalat paljastasid muu hulgas, et Stubb ja Haavisto on täiesti eri meelt tuumarelvade Soome paigutamise ja riigi huvide tõlgendamise küsimustes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles