Meeleheide Iisraeli pantvangide pärast kasvab

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Yoni Asher abikaasa Doroni ning tütarde Avivi ja Raziga vahetult pärast nende vabastamist: 49 päeva pantvangis peetud lapsed nägid seal oma vanaema tapmist ja nakatusid salmonelloosi.
Yoni Asher abikaasa Doroni ning tütarde Avivi ja Raziga vahetult pärast nende vabastamist: 49 päeva pantvangis peetud lapsed nägid seal oma vanaema tapmist ja nakatusid salmonelloosi. Foto: SCANPIX

Sellele, et Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lükkas Hamasi sel nädalal pakutud kokkuleppe tagasi kui luulu, reageerisid Gazast pääsenute ja seal endiselt hoitavate pantvangide lähedased pisaratega.

Meeleheidet on need inimesed mitmesuguste aktsioonidega väljendanud juba nädalaid. Peljatakse, et pelgalt vanuse ja ka mõne noorema inimese tervisliku seisundi tõttu võtab iga lisanduv päev vähemaks võimalust, et nad elusalt koju jõuavad.

«Minu nimi on Shai. Ma olen 22-aastase Omeri isa. Nagu te sellelt väikselt pildilt näete, on ta väga ilus noormees, minu vanim poeg, ja ta rööviti 7. oktoobril Nova festivalilt,» alustas Shai Wenkert kaks nädalat tagasi Tel Avivis ajakirjanike ette astudes sõnadega, mis tundusid olevat talle tolleks hetkeks rohkem kui saja päeva jooksul pähe kulunud.

Seda sama lugu on Shai Wenkert alates tollest päevast saanud rääkida Sky Newsis, CNNis, Euroopa Parlamendis ja veel paljudes kohtades. Ta tunnistab, et ei suuda peaaegu üldse magada, kui, siis kuni kolm tundi keset päeva – mitmete sammude vahel, mis mõeldud poja ja teiste pantvangide vabaks saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles