Bidenile ei esitatud saladokumentide osas süüdistusi (4)

Uuendatud 8. veebruar 2024, 23:27
Copy
USA president Joe Biden.
USA president Joe Biden. Foto: Evelyn Hockstein / Reuters / Scanpix

Joe Biden säilitas tahtlikult salastatud dokumente pärast asepresidendina töötamist, kuid süüdistuste esitamine selles ei ole õigustatud, teatas neljapäeval justiitsministeerium.

«Me järeldame, et selles asjas pole kriminaalsüüdistus õigustatud,» ütles eriprokurör Robert Hur.

Raporti kohaselt näib Biden olevat heade kavatsustega, aga halva mäluga eakas mees.

Väljaanne Washington Post kirjutas juba teisipäeval, et USA eriprokurör esitab kriitilise raporti selle kohta, kuidas president Biden ja tema abid käitlesid salastatud dokumente, kuid ei soovita kriminaalsüüdistuste esitamist.

Justiitsminister Merrick Garland määras Huri eriuurijaks eelmisel aastal pärast seda, kui 2022. aastal leiti salastatud dokumente Bideni kodust Wilmingtonist ja tema endisest kontorist. Dokumendid on pärit ajast, kui Biden oli USA asepresident.

Endine president Donald Trump, kes on Bideni tõenäoline vastane novembris peetavatel presidendivalimistel, on praegu silmitsi süüdistustega, mis on samuti seotud salastatud dokumentide käitlemise reeglite rikkumisega.

Trumpi süüdistatakse riikliku julgeoleku ohtuseadmises, kuna ta jättis Valgest Majast lahkumise järel enda kätte ülisalajasi dokumente tuuma- ja kaitseinfoga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles