Riia leidis võimaluse, kuidas kodutud avalikest käimlatest eemal hoida (1)

Copy
Riia tänav. Foto on illustratiivne.
Riia tänav. Foto on illustratiivne. Foto: TOMS KALNINS/EPA/Scanpix

Riia linnavalitsus otsustas osa linna avalikest käimlatest varustada kaarditerminalidega, vältimaks kodutute ligipääsu ruumidele.

Vältimaks kodutute viibimist ja inventari kahjustamist, otsustas Riia linn, et nüüd pääseb osadesse avalikesse tualettruumidesse ihuhäda kergendama vaid juhul, kui on olemas pangakaart, vahendab uudisteagentuur LSM.

Makseerminalid on plaanis paigaldada 17 avalikku käimlasse. Nendes ei käi regulaarselt ka puhastusteenindajad. Kokku on linnas 52 avalikuks otstarbeks mõeldud välitualetti. Praegu on käsil terminalide testperiood.

Edaspidi peab soovija tualeti kasutamise eest maksma 50 eurosenti, seda saab teha vaid pangakaardiga. Enamik käimlaid on Riias endiselt tasuta.

Terminalide paigaldamist teostab ettevõte Hansab, tööd on kavas lõpetada veebruari lõpuks.

Eelmise aasta lõpus viis Ühendkuningriigi ettevõte Showers to You läbi uuringu, milles jõuti järeldusele, et Läti pealinnas Riias on Euroopa halvimad avalikud käimlad. Ettevõte uurid rohkem kui 8000 Google'i arvustust ja võrdlesid igas linnas negatiivsete arvustuste arvu ning seda, mitu korda kasutati käimlate kirjeldamiseks sõnaga «räpane» sarnaseid sõnu.

Riia platseerus Hispaania pealinna Madridi ja Malta pealinna Valletta ees esimesele kohale.

«Peaaegu iga viies Riia avalike tualettruumide arvustus sisaldab sõnu «räpane»,» tõdes ettevõte.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles