Kuubas peeti kinni 30 inimest süüdistatuna 133 tonni kanaliha varguses

Copy
Kanalihatööstus. Foto on illustratiivne.
Kanalihatööstus. Foto on illustratiivne. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Kuubas süüdistatakse 30 inimest 133 tonni kanaliha varguses ja illegaalses müümises.

Kuuba riigitelevisiooni teatel varastasid vargad 1660 valget kasti kanaliha riigi pealinnas Havannas asuvast riigi lihatööstuse hoonest, vahendab Reuters. Kui tänaval sai liha maha müüdud, kasutasid pikanäpumehed saadud tulu külmikute, sülearvutite, televiisorite ja kliimaseadmete ostmiseks.

Kanaliha oli ette nähtud kommunistliku riigi nn toidurahasüsteemi jaoks, mis võeti kasutusele pärast Fidel Castro võimuletulekut 1959. aastal, pakkumaks kõigile elanikele riigi subsideeritud põhitoiduaineid.

Valitsuse toiduainetööstuse COPMAR direktor Rigoberto Mustelier ütles, et varastatud kogus vastab keskmise suurusega provintsi kuu kanaliha kogusele praeguste jaotustasemete juures.

Viimastel aastatel on toidujagamise kaudu saadaoleva kanaliha kogus järsult vähenenud, kuna majanduskriis on toonud kaasa toiduainete, kütuse ja ravimite nappuse. Paljud subsideeritud tooted jõuavad elanikkonnani päevi, nädalaid või isegi kuid hiljem kui planeeritud, mistõttu inimesed, kes teenivad keskmiselt 4 209 peesot kuus, peavad otsima muid võimalusi, et toime tulla.

Ametivõimud ei öelnud, millal kanavargus toimus, kuid märkisid, et see toimus tõenäoliselt reede keskööl ja kella 2 vahel, kui nad tuvastasid külmhoone temperatuuri kõikumise. Videovalve salvestas, kuidas veoautod kanaliha kastid kohapealt ära veavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles