Avdijivka piirkonnast on ärevad uudised - tundub, et Ukraina väejuhatusel oli juba viimane aeg sealt üksused välja tuua. Vene sõjaroimarid on taas korraldanud ulatuslikke pommitamisi Ukraina tsiviilsektorile, kust eriti traagilise tabamuse sai seekord Harkivi linn. See siiski ei mõjuta üldist olukorda rindel märkimisväärselt, ka edaspidine väljavaade on pigem stabiilne.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil päeva alguses - isikkoosseisu 394 270 (+980), tanke 6 394 (+9), soomukeid 11 942 (+21), suurtükke 9 459 (+24), raketiheitjaid 981, õhutõrjesüsteeme 666, lennukeid 332, helikoptereid 325, droone 7 235 (+26).

Eelneval ööl on Vene sõjaroimarid teinud droonirünnaku Odessale ja piirialadele. Kirjeldatud päeva lõpetuseks lendas okupeeritud Krimmi poolt täiendav ports droone Ukraina kirde[osa] suunas. Eelnevalt toimunud rünnaku käigus üks traagilisem juhtum leidis aset Harkivi linnas. Seal sai rünnakus hukka terve perekond - vanemad koos lastega. Droonirünnakus sai tabamuse kütusemahuti ning kütus hakkas laiali voolama, põhjustades naabruses asuvate elamute ahelpõlengu. Üks pere jäi enda majja lõksu, kuna õhuhäire ajal peideti end tavaliselt kusagil keldris. Pärast põlengute kustutamist leidsid Ukraina päästjad maja koridoris teadvuse kaotanud isa ja temast mitte kaugel ühe lapse, kes üritas end nurka peita, vannitoas oli aga ema kolme lapsega, kes üritas neid enda vastu suruda. Pere kõige noorem laps oli alla aastane ja tema säilmeid pole veel suudetud visuaalselt tuvastada, sest ilmselt on ta päris tuhaks põlenud.

Kommentaarid
Copy