Roberta Metsola: ärge võtke Euroopat enesestmõistetavana (6)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kohtus peaminister Kaja Kallasega Stenbocki majas.
Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kohtus peaminister Kaja Kallasega Stenbocki majas. Foto: Mihkel Maripuu

Eestit külastanud Euroopa Parlamendi president Roberta Metsola kutsus eestlasi üles osalema juunis Euroopa Parlamendi valimistel ja rõhutas, et ajal, mil Euroopasse on naasnud sõda ja demokraatia on üha suuremas ohus, ei saa lasta teistel enda eest otsustada.

Metsola kohtus eile peaminister Kaja Kallasega (RE), kellega anti ka ühine pressikonverents. Hiljem pidas Metsola kõne riigikogus, kohtus vabariigi presidendi Alar Karisega ja noortega Tallinna Ülikoolis. Ta rääkis avatud kaartidega nii pressikonverentsil kui ka riigikogu ees, öeldes, et tema visiidi eesmärk oli ärgitada eestlasi minema juunis valimiskastide juurde, kui toimuvad Euroopa Parlamendi valimised.

Metsola viitas faktile, et eelmistel europarlamendi valimistel osales vaid 37,6 protsenti Eesti valijatest ning ta loodab, et seekord on valimisaktiivsus suurem, sest Euroopas on jälle sõda ja demokraatia on ohus. «Minu sõnum on, et ärge laske kellelgi enda eest otsustada ja ärge võtke Euroopat enesestmõistetavana,» võttis ta kõne kokku.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles