Soome parlament keelas rahvasaadikute telefonides TikToki

Copy
TikTok.
TikTok. Foto: Wang Ying / Xinhua / Zuma/Scanpix

Soome parlament blokeerib videorakenduse TikTok kasutamise kõigis parlamendi seadmetes. Kellel veel rakendus on olemas, palutakse see eemaldada kuu lõpuks.

Alates märtsist on Tiktoki paigaldamine parlamendi tehnilistesse seadmetesse täielikult blokeeritud, vahendab Yle.

Parlamendi pressiteate kohaselt tehti otsus pärast seda, kui parlamendi IT-osakond vaatas üle erinevate sotsiaalmeedia rakenduste turvalisuse.

Hiina päritolu sotsiaalmeediarakendus TikTok ja selle turvariskid on juba varem parlamendis muret tekitanud. Soome kaitsepolitsei (Supo) on öelnud, et on võimalik, et Tiktoki kasutajate andmed võivad lekkida Hiina julgeolekuasutustele.

Supo sõnul kogub TikTok erakordselt palju teavet mobiilseadme ja selle kasutaja kohta. Politsei on varem soovitanud poliitikutel ja teistel riigiasutuste töötajatel hoida TikToki eemal seadmetest, milles võib olla ärilisi või muid tundlikke andmeid.

Enne tänast otsust oli parlamendi poliitika selline, et TikTok on keelatud ametnikele, parlamendiliikmete assistentidele ja fraktsioonide töötajatele, kuid mitte parlamendiliikmetele.

Parlamendiliikmetele soovitati varem, et nad ei kasutaks TikToki parlamendi seadmetes, kuid tegelikku keeldu polnud enne kehtestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles