Kremli teatel ei kavatse Putin mingites valimisdebattides osaleda (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin suhtleb oma valitsusega videosilla vahendusel.
Venemaa president Vladimir Putin suhtleb oma valitsusega videosilla vahendusel. Foto: ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ei hakka valimiseelsetes aruteludes osalema, teatas Kreml.

Putiniga väitlemine ei ole Venemaa presidendivalimistel ammu kombeks, sest Venemaa kuuleb juba kogu aeg nii ehk naa presidendi mõtteid ja iga päev, vahendas Meduza Vene pressi tõlgendust valimiskampaania ajale.

Vladimir Putini kampaania peakontorist teavitati ametlikult Venemaa keskvalimiskomisjoni, et mingeid valimiste-eelsetes debattides osalemisi ei tule, raporteeris TASS.

Putin kandideerib presidendiks viiendat korda ja ka varem ei ole temaga väitlemine tulnud kõne allagi.

«Venelastel on võimalus näha Putini seisukohti kõikide Venemaa elu aspektide kohta iga päev. Putin on ametis riigipea, kellel on väga kiire päevakava. Seetõttu on ta totaalselt erinev kõigist teistest kandidaatidest,» vahendas Meduza Kremli pressiesindaja Dmitri Peskovi kommentaari asjale.

Venemaa presidendivalimiste esimene voor toimub 15.–17. märtsil. Kui keegi kandidaatidest ei kogu üle poole antud häältest, siis toimub teine voor 7. aprillil.

Valimiskomisjon registreeris presidendivalimiste «kandidaatidena» lisaks Putinile ka riigiduuma väliskomisjoni esimehe Leonid Slutski, riigiduuma asespiikri Vladislav Davankovi ja kommunistliku partei presidendikandidaadi, 75-aastase Nikolai Haritonovi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles