INTERVJUU Zelenskõi lastekaitsenõunik: kui kardate oma laste pärast, siis käitute õigesti

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Ukraina lastekaitsenõuniku Darja Herasimtšuki sõnul ei ole rahvusvahelised organisatsioonid teinud piisavalt, et Venemaale küüditatud ukraina lapsi tagasi saada. 
Ukraina lastekaitsenõuniku Darja Herasimtšuki sõnul ei ole rahvusvahelised organisatsioonid teinud piisavalt, et Venemaale küüditatud ukraina lapsi tagasi saada. Foto: Andris Mačāns/russiaswaronchildren.org

Olgugi et rahvusvaheliselt ei ole ka kaks aastat pärast täiemahulise sõja puhkemist endiselt leitud viisi, kuidas küüditatud lapsi süsteemselt tagasi kodumaale aidata, tõdes Ukraina presidendi lastekaitsenõunik Darja Herasimtšuk intervjuus Postimehele, et peaksime Ukrainat siiski igal moel aitama – pelgalt selle pärast, et Venemaa sõjavõidu korral võivad meie lapsed olla järgmised.

Lahke emakujuna hoolitseb Herasimtšuk ka nende kaheksa lapse eest, kes on tulnud Riiga, et rääkida avalikkusele läbielamistest ja eakaaslaste traagilisest saatusest Venemaa pantvangis. Lapsed on olnud Riias juba kaks päeva (intervjuu toimus 1. veebruaril). Kuidas nad end tunnevad? Lapsed on endiselt väga elevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles