RIIKLIK HOIATUS Vilniuse Bundeswehri vastane meeleavaldus võib olla provokatsioon (2)

BNS
Copy
Saksa Bundeswehri sõdurid.
Saksa Bundeswehri sõdurid. Foto: Imago/ScanPix

Saksamaa saatkonna lähedal Vilniuses laupäeval korraldatav meeleavaldus Bundeswehri brigaadi Leetu paigutamise vastu võib olla provokatsioon, hoiatas riiklik kriisireguleerimiskeskus.

«Kodanikud peaksid kaaluma sotsiaalvõrgustiku libakontolt saadud kutset tulla NATO partnerite vastasele miitingule. Tegemist võib olla Leedu kodanike kaasamisele suunatud provokatsiooniga,» ütles keskuse pressiesindaja Darius Buta täna BNS-ile.

Ürituse korraldajad ei ole selleks luba taotlenud, teatas Vilniuse omavalitsus BNS-ile.

Politsei ütles, et neil Saksamaa saatkonna juures plaanitava meeleavalduse kohta rohkemat teavet ei ole.

«Politsei märkas seda infot avalikus ruumis. (...) Politsei jätkab avalikus ruumis oleva info jälgimist ja kui see meeleavaldus toimub seadusvastaselt, siis politsei reageerib,» ütles Vilniuse politsei pressiesindaja Tomas Bražėnas BNS-ile.

Facebooki teates nimetatakse riiki saabuvaid NATO sõdureid ohuks Leedule ning võimuesindajaid süüdistatakse «meie ala võõrastele üleandmises».

Protesti korraldaja näib olevat keegi Rafał Kowalski, kuid väärteabe eritelu keskuse Debunk.org juht Viktoras Daukšas väidab, et tegu on nn nukukontoga.

«Selle konto tegelik identiteet on varjatud. Olemasolevast teabest ei piisa tõestamiseks, et tegemist on tegeliku isikuga,» ütles vabakondlane BNS-ile.

2021. aastal loodud konto postitab korrapäraselt eksitavat või väärteavet, kuid selle levik on tema sõnul niru.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles