Politico: Baltimaade piir on lünk ELi Venemaa-sanktsioonides (11)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Veokijuhid üritavad mitmeid skeeme kasutades sanktsioneeritud kaupa üle Baltimaade piiri vedada. Tolliametnikel jääb puudu rahast ja tööjõust. Fotol Raigardas-Privalka piiripunk Leedus.
Veokijuhid üritavad mitmeid skeeme kasutades sanktsioneeritud kaupa üle Baltimaade piiri vedada. Tolliametnikel jääb puudu rahast ja tööjõust. Fotol Raigardas-Privalka piiripunk Leedus. Foto: Mindaugas Kulbis, AP

Väljaanne Politico kirjutas eile, et kuigi Eesti, Läti ja Leedu on Ukraina sõja ajal olnud kõige karmimad Venemaa-vastaste sanktsioonide suhtes, on Balti riikidel siiani olnud raskusi 1600 kilomeetri pikkuse piiri haldamisega.

Politico kirjutas, et hetkel on Balti-Venemaa/Valgevene piir peamine sihtkoht neile, kes soovivad sanktsioone vältida nii tsiviil-, sõjaliste kui ka luksuskaupade üleviimisel. Selleks allkirjastasid Balti riikide tolliasutused 26. jaanuaril koostööleppe, et tagada kaubandussanktsioonide ühetaolisem rakendamine kogu Balti regioonis ning tugevdada veelgi omavahelist koostööd. Kuigi Balti riikide tolliametnikud teavad, et veokid veavad Venemaale keelatud kaupu, ei saa nad selle vastu palju teha. Ilma piisava tööjõu, rahastamise või administratiivse ressursita on vastutavatel isikutel sageli võimatu teada, mida tuleks läbi viia ja mida mitte, rääkisid Leedu ja Läti tolliametnikud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles