AK Kuidas leinata hukkunud sõdurit? – Istuta puu, kata talle laud, tee mälestusnurk

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Svitlana Fetissova poja Mikolai portreega. Foto on tehtud kaks kuud enne poja hukkumist, kui ta sõitis peale kiiret väljaõpet oma üksusega rindele Luhanski oblastisse.
Svitlana Fetissova poja Mikolai portreega. Foto on tehtud kaks kuud enne poja hukkumist, kui ta sõitis peale kiiret väljaõpet oma üksusega rindele Luhanski oblastisse. Foto: Jaanus Piirsalu

Mikolai Fetissovi sünnipäev oli 22. mail. Juba hommikul hakkasid tuttavad õnnitlustega helistama tema emale, sest Mikolaile helistada ei saanud – ta oli rindel eesliinil. Svitlanal oli hea meel, et nii paljud tema poega meeles peavad. Kell 10.15 helistati emale ja öeldi, et tema poeg on surma saanud.

Mikolai sai surma Ukraina täiemahulise sõja kolmandal sõjakuul, kaks päeva enne oma 27. sünnipäeva. Ta hukkus kaks kuud pärast seda, kui oli jõudnud rindele Popasna kandis, kus 24. brigaad pidas tollal ränki kaitselahinguid.

«Neid oli neli sõpra. Nad kutsusid ennast ise neljaks musketäriks,» rääkis Svitlana Fetissova (59) oma pojast. «Kaks neist läksid sõtta, kaks põgenesid välismaale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles