Kuulus Ukraina sõjaväeüksus alustas iseseisvat värbamiskampaaniat

Copy
Da Vinci Hundid avas värbamisbüroo Kiievis.
Da Vinci Hundid avas värbamisbüroo Kiievis. Foto: Ruslan Kaniuka / SIPA / Scanpix

Ukraina legendaarne vabatahtlike üksus Da Vinci Hundid otsib eraldiseisvalt uusi liikmeid oma koosseisu.

Venemaa täiemahulise sissetungi teise aastapäeva eel üritab Ukraina sõjavägi oma ridadesse meelitada aina uusi liikmeid. Kuniks mobilisatsiooni ei ole laiendatud, üritavad üksused eraldi värvates koosseisu suurendada, vahendab Reuters.

Da Vinci Huntide jaoks, mida juhtis sõjakangelane Dmõtro Kotsjubailo (hüüdnimega Da Vinci) kuni oma surmani Bahmuti lähedal mullu märtsis, tähendab see, et uute värbajate ligimeelitamiseks tuleb tugineda väljakujunenud avalikule kuvandile.

«Me otsime eelkõige inimesi, kes tahavad võidelda, tahavad liituda meie üksusega (ja) mõistavad, kuhu nad tulevad,» ütles üksuse uus komandör Serhii Filimonov. Samuti tahetakse näidata ajateenistusse võetavatele ukrainlastele, et on võimalik valida, kus ja kellega nad teenivad, mis on osa laiemast ametlikust püüdest parandada sõjaväelaste värbamist. Da Vinci Hundid kuuluvad 59. brigaadi alluvusse.

Rahvuslaste juht ja aktivist Filimonov ütles, et pataljonis on ka teisi avaliku elu tegelasi – näitlejatest poliitikuteni –, kellel on suur tuntus ja ühiskonnas kaal.

Kotsjubailo võitles alates 2014. aastast rahvusliku üksuse koosseisus Vene vägede vastu ja president Volodõmõr Zelenskõi, kes osales tema matustel, nimetas ta 2021. aastal Ukraina kangelaseks. Tema hüüdnimi Da Vinci oli viide tema kunstiharidusele.

Ukraina parlament kaalub seaduseelnõu, mis alandaks teenistusse võtmise vanust 27 aastalt 25 aastale ja karmistaks karistusi teenistusest kõrvalehoidumise eest. Kaitseministeerium on pöördunud abi saamiseks ka erasektori poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles