POSTIMEES UKRAINAS Avdijivkat kaitsvate Ukraina üksuste seis on väga täbar

Oleksandr Katšura
, ajakirjanik, Donetski oblast
Copy
Ukraina väeüksused jätkavad vaatamata kriitilisele olukorrale endiselt võitlust Avdijivka pärast.
Ukraina väeüksused jätkavad vaatamata kriitilisele olukorrale endiselt võitlust Avdijivka pärast. Foto: Ukraina armeegrupp Tavria

Olukord Donetski oblastis Avdijivka all on raske, kuid mitte lootusetu, ütles Postimehele selles rindelõigus sõdiva Ukraina armeegrupi Tavria ülema asetäitja kolonel Vladõslav Vološõn.

«Olukord on seal väga keeruline, aga kontrollitav,» lausus ohvitser. «Praegu ei saa siiski rääkida veel mingist katastroofist, sest sõda on väga dünaamiline protsess. On väga vara öelda, kas Avdijivkat kaitsvad üksused satuvad piiramisrõngasse või mitte, ja kui suur võib olla selle tõenäosus.» Vološõn kinnitas, et hoolimata olukorra kriitilisusest – Vene vägedel õnnestus lõigata ära peamine Avdijivkasse viiv ühendustee – kasutatakse linnas paiknevate Ukraina üksuste varustamiseks ja haavatute evakueerimiseks alternatiivseid juurdepääse. «Jah, [ümberpiiramise] oht eksisteerib. See on väga reaalne, ent võimalus, et üksused võivad tagasitõmbumisel kotti sattuda, on igas rindelõigus. Seetõttu ei maksa sündmuste arengust Avdijivkas ette rutata – nad ei ole ümber piiratud,» kõneles ohvitser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles