POSTIMEES MÜNCHENIS Mõttekodalane: USA lepiks Ukraina kaheks jagamisega, nagu muudegi vastuvõetamatute asjadega (5)

Berit Nuka
, toimetaja, München
Copy
Mõttekoja Eurasia Group asutaja ja direktor Ian Bremmer reedel Müncheni julgeolekukonverentsil.
Mõttekoja Eurasia Group asutaja ja direktor Ian Bremmer reedel Müncheni julgeolekukonverentsil. Foto: David Hecker / MSC

Tuntud politoloogi, mõttekoja Eurasia Group asutaja ja presidendi Ian Bremmeri hinnangul on Ukraina jagunemine kaheks sisuliselt vältimatu ning kuigi see pole ei vastuvõetav ega õiglane lahendus, lepiks Ameerika Ühendriigid ilmselt niisuguse asjade käiguga – eriti kui aasta lõpus saab taas presidendiks Donald Trump.

«Me oleme kimpus kolme suure geopoliitilise konfliktiga globaalsel areenil, samas kui eelmisel aastal olnuks ükskõik milline neist omaette juba küllaldane. Loomulikult räägin ma sõjast Ukrainas, mis ei lähe hästi enamiku inimeste silmis siin Müncheni julgeolekukonverentsil. Ma räägin sõjast Lähis-Idas, mis kohe kindlasti ei lähe hästi enamiku inimeste silmis siin Müncheni julgeolekukonverentsil. Ja ma räägin sõjast Ameerika Ühendriikides – ma mõtlen seda küll metafooriliselt, kui ikkagi, tegemist on demokraatia kriisiga,» juhatas Bremmer sisse Münchenis korraldatud ajakirjanike ümarlaua.

Ameerika Ühendriikide võimekus ja valmidus olla jätkuvalt liider sõjalise toetuse pakkumises Ukrainale on järsult küsitavam.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles