Navalnõi esindaja kinnitas mehe surma, tema surnukeha aga morgist leida ei õnnestunud (8)

Uuendatud 17. veebruar 2024, 15:47
Copy
Venemaa opositsionääri Aleksei Navalnõi foto ning küünlad Vene konsulaadi ees Frankfurdis 16. veebruaril 2024. aastal.
Venemaa opositsionääri Aleksei Navalnõi foto ning küünlad Vene konsulaadi ees Frankfurdis 16. veebruaril 2024. aastal. Foto: AFP/SCANPIX

Aleksei Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš kinnitas täna, et opositsioonitegelane on surnud. Jarmõši sõnul pole mehe surnukeha Salehardis asuvas surnukuuris, kuhu see väidetavalt viidi.

Jarmõš nõudis, et Navalnõi surnukeha antaks viivitamatult üle tema perekonnale.

«Aleksei Navalnõi mõrvati. Tema surm toimus 16. veebruaril kell 14.17 kohaliku aja järgi, selgub Aleksei emale saadetud ametlikust teatest,» kirjutas Jarmõš Twitteris. «Koloonia töötaja ütles, et Navalnõi surnukeha on praegu Salehardis. Uurimiskomitee töötajad viisid ta minema. Nüüd viivad nad temaga ellu «uuringuid».»

«Nõuame, et Aleksei Navalnõi surnukeha antakse viivitamatult üle tema perekonnale,» lisas ta.

Jarmõši sõnul pole Navalnõi keha Salehardi surnukuuris, kuhu see võimude sõnul viidi. «Aleksei advokaat ja tema ema on saabunud Salehardi surnukuuri. See on suletud, kuid koloonia on neile kinnitanud, et see töötab ja Navalnõi surnukeha on seal. Advokaat helistas telefoninumbrile, mis oli ukse peal. Talle öeldi, et ta on täna seitsmes helistaja. Aleksei surnukeha ei ole surnukuuris,» kirjutas Jarmõš Xis (varem Twitter).

Vene uurijad ütlesid opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi advokaadile, et tema surma põhjus ei ole teada, teatas Navalnõi kõneisik Kira Jarmõš. Advokaadile öeldi, et lahkamise tulemused saadakse alles tuleval nädalal, ütles Jarmõš Xis, ja süüdistas ametnikke valetamises, et vältida surnukeha üleandmist perele.

«See on ilmselge, et tapjad tahavad varjata oma jälgi ja ei anna seetõttu üle Aleksei surnukeha, peites seda isegi tema ema eest,» teatas Navalnõi meeskond Telegramis.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles