Video: üleujutused Fidžil on nõudnud inimelusid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleujutus Fidži saareriigis näitab taandumise märke, hukkunute arv on samas kerkinud vähemalt viieni, vahendab Reutersi video.

Täna algasid laialdased puhastustööd, sest tervishoiuametnikud pelgavad nakkuste kiiret levikut evakuatsioonikeskuste kaudu.

Üleujutustes on saanud surma vähemalt kolm inimest, vahendab AFP kohalikku meediat. Politsei oletuse järgi on hukkunute arv kerkinud seitsmeni.

Evakuatsioonikeskustes elab praegu 12 000 inimest, kuna nad pidid üleujutuste tõttu lahkuma oma kodudest.

«Me tunneme tõsist muret evakuatsioonkeskuste olukorra pärast,» rääkis Lääne divisjoni tervishoiuinspektor Dip Chand ajalehele Fiji Times.

«Me peame panema paika strateegia, et ennetada puhangut ja ohjeldada seda, kui nakkus on juba keskustes sees. Peame tagama selle, et olukord ei jõua kriisi tasemele.»

Tervishoiutöötajate grupid on jaganud laiali inimestele vee puhastamiseks mõeldud tablette Fidži peamisel saarel Vita Levul ja kontrollinud ulualustes sanitaartingimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles