POSTIMEES MÜNCHENIS Kaljulaid: Venemaaga võiksime ise toime tulla, et USA saaks tegeleda globaalsete riskidega (6)

Berit Nuka
, toimetaja, München
Copy
Eesti ekspresident Kersti Kaljulaid reedel Müncheni julgeolekukonverentsil arutab tehisintellekti ja geopoliitika seoste üle.
Eesti ekspresident Kersti Kaljulaid reedel Müncheni julgeolekukonverentsil arutab tehisintellekti ja geopoliitika seoste üle. Foto: David Hecker / MSC

Taas USA presidendiks pürgiva Donald Trumpi ähvardusi Euroopat mitte aidata võiks isegi pidada siinse kaitsevõime tugevdamisele soodsaks, kui sellega ei kaasneks ettearvamatust ja muljet, et Venemaale jäetakse vabad käed, ütles Müncheni julgeolekukonverentsi lõpus Postimehele antud intervjuus Eesti eelmine president Kersti Kaljulaid.

Müncheni julgeolekukonverentsi nõuandvasse kogusse ja ka konverentsi innovatsiooninõukokku kuuluv Kaljulaid möönis, et kaitsekulutuste teema tekitab pisut jõuetust, sest kuigi Euroopa poliitikud aina rõhutavad, et selleks on vaja leida rohkem raha, ei jõua teod sõnadele järele.

Nii enne konverentsi kui konverentsi ajal on räägitud, et seekord on kriise korraga rohkem kui ehk kunagi varem ja need kuhjuvad. Millise pitseri jättis see siinsele meeleolule?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles