OHTLIK TREND Saksamaal suureneb koolist väljakukkunud noorte hulk (1)

Copy
Kölni messikeskuses kohtuvad õpilased ettevõtete esindajatega. Haridusprobleemide lahendamisel on riigile ulatanud abikäe ettevõtted, kes pakuvad praktikakohti ja tahavad praktika viia õppeprogrammidesse.
Kölni messikeskuses kohtuvad õpilased ettevõtete esindajatega. Haridusprobleemide lahendamisel on riigile ulatanud abikäe ettevõtted, kes pakuvad praktikakohti ja tahavad praktika viia õppeprogrammidesse. Foto: Guido Schiefer / IMAGO / SCANPIX

Teiste Euroopa riikide võrdluses tõuseb Saksamaa negatiivselt esile selle poolest, et palju lapsi jätab gümnaasiumi või kutsekooli pooleli. Ilma kooliharidust tõendava dokumendita on aga Saksamaal pea võimatu tööd leida. 

Sellel on tõsine mõju Saksamaa tööturule, vahendas Deutsche Welle eile ja kirjeldas, kuidas 2023. aastal on Saksamaal registreeritud 1,7 miljonit täitmata töökohta. Nõudlus oskustööliste järele ületab pakkumise ja eriti puudutab see meditsiini-, ehitus- ja IT-valdkonda.

Saksamaal saab alanud aasta seisuga töötuabiraha ligikaudu 4,8 miljonit töövõimelist inimest. Probleem on aga selles, et enamik nendest töötuabiraha peal toime tulevatest inimestest on ilma kutsehariduseta. Ilma kesk- või keskeriharidust tõendavate dokumentideta on tööd raske leida. Pikaajalisi töötuid on Saksamaal 25 protsenti kõigist töötutest ja need on inimesed, kellel puudub igasugune koolitunnistus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles